Wednesday, November 30, 2011

Malam ni aku nak bawak anak2 g main bowling.. first time ni nak bawak dorang main..
Baru je borong 4 eVoucher dary MyDeal tghari tadi.
Dorang mesti happy giler.... Mama pun nak happy2 jugak la.
En. Hubby, tolong bagi kerjasama. Terima kasih.

DI KALA DUKA...

Semenjak dua menjak ni aku down sgt2..
Rasa macam keseorangan... kesepian.. xder kawan...
Perasaan bercampur-baur.. lebih banyak sedih dari gembira..
Aku rasa macam aku x berguna je untuk orang2 sekeliling aku..
Pendapat aku, suara aku sgt2 x bermakna untuk dorang..

Rasa macam tak dihargai oleh orang2 yang aku sayang..
Sangat2 rasa terpinggir!

Aku rasa aku GAGAL jadi manusia yg baik..
Aku rasa macam pengorbanan aku selama ni sia-sia..
Segala yang didepan mata aku, sangat2 x memberangsangkan..
Rasa macam tak berbaloi untuk aku hidup.. Astaghfirullahhh...
Dah berkali-kali aku bermuhasabah... tapi aku buntu..
Tapi aku x lupakan Allah.. tetap setia berdoa kepadaNya...
Semoga diberikan hidayah & petunjuk untuk aku...
Sekarang ni aku masih rasa down...
So, aku jalan2 kat Youtube..
Dan aku jumpe nih..

THE LAZY SONG -  Teringat anak buah aku (Danish & Syasya) menari2.. comel!
Terhibur sket atie aku sekarang ni.. tp sket je la...



Kejap lagi aku nak download, bwk balik umah & pasang kat TV...
Kasi Along, Angah, Bulat, Qais & Farysh joget2 comel.. rindu kat ANAK5!

HINDI SONG #04

Mere Khwabon Mein - DDLJ


Fakta Mengenai Gigi Bongsu

Gigi Bongsu adalah gigi geraham ketiga yang tumbuh pada peringkat remaja awal dua puluhan. Ia kerap terhimpit (terimpak) kerana ruang di rahang mulut tidak cukup untuk gigi tersebut tumbuh dengan baik.

Gigi bongsu yang terimpak boleh menyebabkan :-
  • Kesakitan
  • Jangkitan
  • Kebengkakan
  • Penyakit Gusi
  • Nafas BErbau
  • Kerosakan gigi (karies) pada gigi bersebelahan
  • Kesukaran membuka mulut
Anda perlu berjumpe dengan doktor pergigian sekiranya berlaku keadaan seperti berikut :-
  • Kebengkakan gusi disekeliling gigi bongsu
  • Kebengkakan muka
  • Kesukaran untuk menelan
  • Kesukaran membuka mulut
  • Demam
 Rawatan yang mungkin diberikan :-
  • Makan ubat
  • Cabut gigi!

Adoiii... xkan kene g cabut kot? aku tengah menahan sakit gigi ni.. nak bukak mulut pun x berapa boleh dah.. boleh la bukak, cuma xleh luas2.. ala2 sopan gitu. huwaaaaaaaaaaa.... dh tua2 pun masih x abis dgn masalah gigi bongsu yg seakan-akan malu nk kuar ni. ~sigh~

Tuesday, November 29, 2011

HINDI SONG #03

Ruj Ja O Dil - DDLJ

KOLEKSI HANTARAN PERTUNANGAN #01

Salam Maal Hijrah 1433h utk semua muslimin & muslimat semua. Cuti panjang2 korang g maner? Akk x kemana pun dik, dok umah je ajak batalion akk berperang. huhuhu.. Lagipun hujan je manjang kan.. So, dok la kat umah diam2. Tapi tak diam jugak la sbb akk banyak keje dik.. Kemas rumah, basuh baju, memasak, melayan karenah anak2.. phewww! Dah tuh skrg nih akk dlm kontrak utk menyiapkan hantaran untuk sepupu yg nak bertunang 3hb Disember nanti. Alar, 5 dulang je. Tapi 5 dulang pun dgn akk yg ramai anak ni, mmg mencabar jugak la kan.. Dah la bkn nye suke pun dgn aktiviti keras2 tangan ni. Tapi yelar, dah org mintak tolong, tolong je la.. hari ni hari akk tolong orang, esok2 mgkn akk plak kene mintak pertolongan org kan.. makcik akk ni anaknye 4 org, semua lelaki. akk plak 5 lelaki.. so, x reti2? kan? huhuhu...

Meh layan gambar2 hantaran yang akk dh siapkan tu. FYI, ni adalah koleksi hantaran kedua yg akk buat sendiri. Yang pertama mestilah hantaran akk mase akk kawen dik.. mase tuh dh konfem2 akk kene buat sendiri sbb mase tu xder saper pun yg boleh tlg, adik2 akk semua kesik2 lagi.. Meh la layan, pastuh tlg kasi komen utk improvement di masa akan datang. :-)

Kain Pasang yg digubah menjadi Jambangan Bunga
Mamat Enterprem - Tp dia la sumber inspirasiku..
Cokelat2 dlm Kotak digubah jadi Peti Harta Karun
Ader Ferrero Rocher u... Anak2 tgk merereh je..
Kotak Kek - Kek blom diisi
Nih la ketiga-tiga Dulang Hantaran itu. Dah diangkut oleh tuannye pun mlm td.
Sebenarnye ada 5 dulang, tapi baru siap 3 dulang. Lagi 2 tu adalah Sirih Junjung + Cincin (x penah dibuat org kan combine cincin & sirih junjung sekali.. huhuhu) & Bakul Buah-buahan. Nanti biler dh siap akk update kat next entry ye.


Saturday, November 26, 2011

Olay Regenerist - My Next Mission

Hisyyy... mama watie ni.. mission pertama waima Premium Beautiful blom start lg
Skrg dh dok pikir psl next mission plak?
Hello.. sebenarnye, Premium Beautiful tuh bukan aku punye mission pun..
X penah terpikir nak pakai pun sbb xkan mampu nk membelinye dik oii.
Tapi dh org nk sponsor kan, ape salahnye put it as a mission.. kehkehkeh
Tapi bukan hubby akk yg sponsor okey.. tp org lain... hmmmmmm (dgn muke kerek..)
Pastuh ader plak yg terbeliak bijik matenye, pelik kot sbb ader org sponsor..
Pastuh gatal la plak molotnye nk bertanye..
Maka akk pun terpaksa la bgtau kat sini - BIARLAH RAHSIA.. hahahaha...
Xder la, xder maknanye nk berahsia2 dgn korang dik oiii...
Cuma bukan skrg la akk nk bgtau saper gerangan tubuh bdnnye
Yelah, tunggu la tubuh badan akk nih dibaluti PB tuh dulu...
Baru la sonok nk announcekan nama org itewwww (comelkan kalo word ader 'ewww..ewwww' tu.. buekk!)
So, tunggu je next2 entry psl first mission akk tu. full stop.

Sekarang ni akk nak ckp psl next mission akk yg sbnrnye dh lame dh jd impian cuma blom kesampaian lg
Tapi kali nih mgkn jadi kot.. sbb dh x larat dh nk berkompromi dgn kulit muke yg dh seakan2 wallpaper ni..
Mcm2 corak dh naik ni.. hmmmmmm...
Al-maklumlah.. umor bukannye sweet 17 ke ape lg, dh hampir2 pertengahan 30-an kan..
Dah start la timbul masalah tu, masalah ini.. runsing kepala akk mikirin...

Akk mmg la bkn jenis korang2 yg pakai full range of skin care product tau..
Siap ader cleanser, toner, moisturizer, serum, day & night cream + etc. tu kan...
Akk juz pakai ni je, x kire mase.. asal bersih dr mekap je..
NIVEA Whitening Foam je
 Selain pada tu akak suke la mkn buah oren, kan ader Vitamin C yang baik utk kulit..
X pyh la nak g cucuk2 mcm saper tuh.. alarr.. retih tu, mak si fila ferry, eh! kila ferry.. hahaha
Makan je buah oren nih byk2.. kan...
Ni buah oren sendiri potong ni..
Kalo dulu, x pyh pakai itu ini sbb kulit muke cun je, jerawat pun x berani nk huloq sbb takut kene sumpah. Best sgt2. Smpai ramai la yg mintak petua.. tp yelah, mane ader petua.. anugerah kot.
Tapi itu dulu la.. skrg nih dh 3 series ni, mcm2 komplikasi dh kuar nih.. sabo jelah
 
 Sebab tu la aku nk try bende nih... OLAY REGENERIST

Biler nak start ni.. mgkn mggu dpn.. :-)
Nanti aku nak tgk, kulit aku amik mase baper lame utk bertindak balas dgn product ni
sbb kulit aku nih jenis degil sebenarnye..
bukan aku x penah try set bagai2.. mase remaja dulu la..
tp lagu tuh la jugak rupa kulit aku.. bleaching bagai nk rak, tp x putih pun!

HINDI SONG #02

Ho Gaya Hai Tujhko To dari filem DDLJ

Friday, November 25, 2011

HINDI SONG #01

Kalo korang nak tau, aku adalah peminat hero & heroin ni..
Shahrukh Khan & Kajol - the best la.. coupling yg paling seronok aku tgk kalo dorang berlakon
Memang ader chemistry.. sgt2!!
Dan filem dorang yg sgt2 aku suke dari mule filem tu kuar (1995) smpai la ke hari ni adalahh....
"DILWALE DULHANIA LE JAYENGE"

Korang tau x aper maknanye tu?
Jap aku nak google.. aku dh penah tau dulu tp ala2 ingat x ingat je...
Haaa... makna dlm bahasa omputih ialah "The Brave-Hearted Will Take the Bride"
Senang citer, "Si Lelaki Gentleman Tu Bawak Lari Pengantin Pompuan" kot.. hehehe  

So, aku akan post semua lagu2 dalam filem tu untuk korang layan...
Tapi bkn sekali harung la, one-by-one la kan... igt aku xder keje lain? huhuhu

Permulaannye... kite layan VC nih... Ni mase dorang blom start bercinta bagai nk rak lg..
baru kenal2-kenalan.. smpai lps tuh terbercinta..
Tajuk lagu nih : Zara Sa Jhoom Loon Main... LAYANNN....

Hadiah Harijadi Yg Tertunggak

Disebabkan ketagihan aku nk makan laksa.. 
Maka malam tadi keluarlah kitaorg sefamily membawa diri ke Jln 223, PJ
Ajak la sekali mak buyung yg comel waima adik aku yg tgh pegnen 15 mggu tu
Syg x snap gambo dia plak.. kalo x bleh la korang tgk perut dia yg cute tu.
(x sabo nk tggu bby dia kuar.. huhuhu :P)

Yang ader cume gambo aku ngan bb farysh mase tgh tggu lif nih.
Tp skrg nih, aku bukan nak citerkan pasal acara makan2 kat sane tu
Tapi aku nak citerkan yg aku dpt birthday present yg tertunggak dr adik aku tu..
Tadaaaaaaaa.... mekap set Estee Lauder + Kerongsang Black Pearl. 
Suke sangat2!!!! Mekasih dik....


































Cume skrg nih aku terpikir2, biler la nk start pakai PB nih..
Macam yg aku war-warkan dlm entry aku INI.
Mcm teragak2 plak nk pakai sbb mcm renyah sket kot
Tapi xper, nk cantik kan... harus lah kuatkan semangat. ;-)

So, mgkn next week la aku start...
Tunggu perkembangan proses pengecutan aku nanti ye...
Adios!

Thursday, November 24, 2011

Mari buat telur kaler2.. nice!

 Jom2 buat telo kaler2.. cantik u.. leh serikan lagi nasi lemak yg kite buat. huhuhu
Aku dpt email dr sorang member ni.. so, aku share kt sini.. jom layannn!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cantik kan?? kalo bdk2 tgk, confirm tercangak2 nk makan sbb nk tau rs caner. ;-)

Hantu LAKSA

Tingin nye nk makan laksa...
Malas nak masak sendiri.. renyah kan... dah la ramai "pembantu" kt umah tu
So, tercari2 la malam td sbb ader sorang FB fren bgtau ader laksa best kt dpn pasaraya OTK
Dari Ampang ke Gombak/Sentul aku merantau cari laksa.. tp sygnye gerai tu bukak lunch hour shj
Hampehhh di situ!

Aku ader lg satu spot laksa best.. aku rs the best among semua2 laksa kt Kl ni kot..
Iaitu kat Mapley Jalan 223, Petaling Jaya
Mlm td lps frust kt Gombak tu, igt nk ajk hbby redirect g sane tp cian anak5(kuase 5 ko), dh mengantuk..
So, cancel nk cari laksa.. just tapau Nasi dgn masakan seafood aje..

Aku tgh pikir-pikir nk masak laksa la.. weekend ni ke.. hmmm.. best gak kan?
Cer kite layan pic nii.. yummy kan??


perah limau nipis.. mmg ummpphh!
Haaa... pic2 nih semua aku x kasi credit kt saper2 pun sbb nih pic laksa yg aku buat sendiri tau. x igt dh biler.. Saper nak????

Nanti biler senang2 aku kongsikan resepi nye k. (tingin nk wat blog masak2.. leh main masak2 kan?) ;-)

Curahan Hati..

Hari ni ntah kenapa aku rs sgt2 x ok.. 
I mean dr segi emosi waima perasaan aku ni.. 
Mcm ader yg x kene je.. emo kot. 
Tp aku control supaya xder org yg perasan (hope btol2 xder yg perasan la kan..). 
Aku sendiri x tau kenapa aku rs cenih - perasaan bercampur baur. 
Sat2 rs suke, sat2 rs moody, sat2 rs nk marah2 org, sat2 rs nk gurau2 ngan org.. 
Hisyyy! nk giler ke aper nih? 
Hanya tuhan yg tau.. huhuhuhu

Papehal pun, aku kene gak teruskan idup.. 
Byk nih keje nk buat... pressure keje pun hanya tuhan yg tau.. 
Who cares kan?

"Wahai Kekasihku Ya Allah... 
Kau permudahkan lah segala urusanku hari ini & berkatilah segalanya. aminnn"

So, aku HARUS kuatkan semangat & bekerja untuk anak-anak-anak-anak-anakku ini..   

Along, Angah & Bulat
Qais & Farysh
MAMA SYG KAMU SEMUA SMPAI BILA-BILA! MUAHHHHHH!

Wednesday, November 23, 2011

WORDLESS WEDNESDAY - RINDU SAMA KAMUKKK! ~ Part 03

 
 
x sabar nk jumpe dia, nk buli kasi nanges!! huhuhu...

WORDLESS WEDNESDAY - RINDU SAMA KAMUKKK! ~ Part 02

~ MASIH KERINDUANNN...~
~ KERIUHAN SUARA 9 ADIK BERADIK ~

5 gegurls / setahun yg lps

dgn sista baby / 2 taun yg lps
9 adik beradik - x termasuk pengantin lelaki ye..
 RINDU SEMUA!!!

WORDLESS WEDNESDAY - RINDU SAMA KAMUKKK! ~ Part 01

~ KERINDUANNNN....~
~ KAT SAPER? ~
>
>
>
>
>

Sugar Daddy sepanjang zaman
Sugar Mummy Sepanjang Zaman (yg tgh tu..)



  ~ WINDU SGT2!!! ~

Friday, November 18, 2011

KONVO SI KENIT

Okey, seperti yg dijanjikan.. akhirnye aku update jugak pasal konvo si kenitku MUHAMMAD ZARITH TUFFAIL BIN MOHAMAD KAMAL yg berlangsung di Hotel De Palma, Ampang pd 3hb Nov yg lepas. Mmg meriah noks! Majlis dia sebijik mcm konvo universiti, kelas ko jahhhh!
 
Hepi Face lps grad


Kul 8.30pg, dh terpacak dpn tangga lobi hotel
Saper yg sexy tuh? mcm x sesuai je kan dress up cenih utk majlis konvo si kenit
My Chicky Boy
Sementara menunggu YB smpi, bdk2 dh start menggeletis
The Stage
Aku terpaksa snap2 gamba dorang utk redakan kegeletisan dorang. hehehe
Haaa.. tgk, dh mcm2 senjata dh kuar tp YB blom smpi.. huhuhu
Peace yawwww!
Best Fren Forever
Bulat yg menggelikan hati
Kepak kepung.. kepak kepinggggg.... kompang dh berbunyi.. tuh dia YB dh smpai
letih dowh amik video pakai tab tuh kan.. huhuhu
YB smpai lewat kot.. hampir sejam tu. pastuh tggu dia berucap lagi.. compliment itu ini & berkempen smpai para hadirin panehhh bontot la.. maklij suppose start 9.30pg tp dh drag smpai 10.30pg.. pastuh lps ucapan dlm setengah jam, baru start bace doa.. & persembahan dari kanak2 comel2 ni. tp x semua tabika yg membuat persembahan.. hanya 3 tabika je dipilih dari 14 tabika yg terlibat hari tu. salah satunye tabika anak aku ni. nak tau aper persembahan dia, tggu smpai abih karangan aku ni dulu.. Persembahan kanak2 comey nih diselang-selikan dgn penyampaian sijil dorang.







Ni tgh beratur luar dewan tunggu giliran amik scroll... kelass ko jahh!


1st graduation - hope lps nih mama leh temankan bulat utk next2 graduation k.. muahh!

Dapat scroll & medal. tp sempat amik gamba ngan medal je. gamba ngan scroll kene masuk studio kecik kat luar.

BFF cilik... comey2 je dorang ni

Comel kan?

Haruslah bergamba dg awek dia yg sorang nih kan...

Tengah berkumpul tggu turn bergamba ramai2

Buah hatiku

Mahasiswa & Mahasiswi cilik dgn cikgu2 dorang
Lepas dorang bergamba ramai2, semua org makan.. lapa kot sbb pg td x sempat bfast. konon2 majlis start awal, so semua x sempat bfast. sekali YB plak lambat.. mmg perut mogok abes! Lepas makan semua bersurai.

Tapi sblm korang bersurai dr blog aku nih, meh aku tjk persembahan tabika sibulat ni. Dorang perform choral speaking bertajuk "OUR CONVOCATION DAY".. persembahan yg ke-2.
Tgh beratur diluar pintu dewan, tggu announcement dr pengerusi majlis. sambil2 tuh srh dorang rehearsal. Tp dorang ni pandai, xmo tjk gaya dorang but just wording je kuar dr mulut. nk surprise la kot kan... comel!
Meh layan jap video yg bergegar dari mak bdk yg parkingson ni... hehehe. Tp okey la kan dari xder lgsg kenangannye.
video

So cute, right? okey la.. lps nih dia dh msuk tahun 1 plak.. hmmm.. caner la kan...

P/s : ptg ni nk g wat collection duit subsidi nih.. hope dpt la collect ketiga-tiga nya.. x larat nk berulang 2-3 kali kan... semlm dh g, tp kaunter x bukak lg.. hmmm...