Monday, November 15, 2010

Universal Studio of Singapore - Day 01

Aku nk berkongsi cerita psl Family Day company aku yg berlalu dh seminggu dh. (baru terkedek2 nk update) .. bertempat di selatan tanah air nun.. maka berhijrahlah kitaorg semua dr KL~JB~Spore~JB~KL utk 3 hari 2 mlm. phewww... bunyik cam penat giler especially utk org2 yg ader family besar cam aku nih.. 5 anak2 yg masih kecil ok... paling penat adalah time nk packing baju dlm luggage.. terpaksa la aku consentrate pilih baju & semua kelengkapan utk dibawa based on itinerary yg dh diberikan pada setiap org.

Bermula la kisahnye on DAY 01

Perjalanan kami bermula pd jam 8.00am, menaiki bas yg cantik ni straight to Singapore.. Aku & hubby terpaksa bersiap sedia mental & fizikal utk handle anak2 dlm perjalanan yg jauh ni..hmmm...tp memasing muke menten ceria sbb excited kan..

~Posing gedix dpn bas~

~antara org2 kuat utk event ni~

 ~ Haaa.. sengehhh je along berlatar belakangkan angah, terserlah keterujaan dorang~

 ~ Si bulat a.k.a si murai~

~Qaisy & Abah, sooo.. hepi~

 ~Bb Farysh yg baikkk. tido jer~

 ~kalo x tido, dia ajk mama main2 je~

Lebih kurang jam 3.30ptg, kitaorg pun smpai, maka bertapaklah kaki kami semua di bumi Singapore.. Semua org menghabiskan mase kt sini, naik-turun-keluar-masuk shopping complex sepanjang Orchard Road utk shopping2 (bg yg berduit) & cuci2 mate (bagi yg x plan nk bershopping).. mcm aku .

~family yg paling besar dlm group B~

 ~Ronda2 sepanjang orchard road smbil mengendong bb kangaroo ku yg comel~

 ~tido je dia, padahal panas tu... bagus ader bb pouch ni, selesa si bb tido. ala2 dlm buai~

 ~Nih la family besar kami, ramai kan? Tp still x cukup korum ni sbb ader yg ghalit dok shopping lg. Semua dipaksa bergamba b4 balik ke Mutiara Hotel di JB (mase tuh hanye teringat nk dinner & tido je-penat dowhh!..~

 Kitaorg smpai Hotel dlm pukul 8.30mlm dh.. memasing muke penat melepekkkk! aku siap rs nk muntah2 la.. smpai je kt hotel kitaorg semua dinner dulu then br naik ke bilik.. x sabar sgt2, nk mandi & nk tido! 

  
~nih bilik mama+abah+qais+farysh~

 ~putera tecik tgh beradu~

 ~3 hero ku yg nakal.. dorang dok bilik berasingan~

  ~Gud Nite!~

Maka beradu la kami sekeluarga dgn amannye.. kene ready nk bgn awal.. wake up call kul 6.30pg. :-)

 p/s : citer psl esok pg nye akan bersambung pada DAY 02. on the next entry :-)







5 comments:

sue said...

mmg heppening babe.. walaupun aku kat group A... ttp gak jumpe hang...

daela said...

phewwww.....kesian kak tie...sy berdua pon penat..nikan pulak bertujuh..huuuh..

mama said...

seronoknye....

jasayu1 said...

huh huh huh...5 boys... kalu aku tu terkangkang2 nak jaga.... eh bb pouch ko chanteek ar.. beli kat aner???

nurichinta77 said...

Sue & Dilla : Aku best hepi tgk bdk2 hepi, tp aku dendam dgn korang sbb dpt enjoy katak dgn kwn2.. aku je dok berangkai2 dgn tentera aku... nanti2 kite organize lg best dr nih k? caiyoookkk!!!

Ayu : kalo ikutkan aku pun terkangkang gak tp kene control, kene menten cun.. kalo x, org akan ckp "tulah, beranak byk2 lg".. hehehehe... bb pouch tu aku beli online la.. kat littlewhiz.com