Saturday, October 17, 2009

Mama, experiment tuh aper??

Aloohaaaa..... Aku skunk tgh sibuk mengerjakan ladang aku i.e. Farmville kt FB smbil dgr lagu2 favorite aku ni. Mase aku tgh sedap melayan lagu "Hampa Hatiku" dr band UNGU, Angah tetiba request lagu "Beat It"~ Michael Jackson.. So, aku pun on la lagu2 MJ tuh.. memula lagu "Billie Jeans", pastuh "Bad" plak.. Along siap srh aku cari liriknye, dia nk nyanyi. aku pun google la.. dpt lak tuh, so dia pun melayan la... (pergghhhh.. anak aku layan dowhhh!).. Tp along komplen. Dia kate penat la nk nyanyi lagu MJ nih.. cepat sgt. pastuh MJ suke ckp "ehh! ehh!".. hehehe...

Tgh2 dia nyanyi, dia ckp "mama, michael jackson mati arie tuh, otak & mate dia dorang tggl kat makmal nk wat experiments kan? Experiments tuh aper mama?". Terkedu jap aku.. x sangka plak anak aku yg darjah dua tuh dok amik kisah pasal MJ, huhuhu....Maka aku pun explain la secara ringkasnye kat dia.. aku ckp la yg experiments tuh ialah "ujikaji", dgn hrpn dia x bg soklan selanjutnye. tp dia tanyer lg, "ujikaji aper?".. isk bdk nih! (lam atie la).. tp aku dgn penuh kesabaran, aku jwb gak le sbb aku xnak jd cam lawak "siput aper?......" (korang tau kan lawak tuh?.. hehehe... Aku pun explain la cengginih "dorang nk wat ujian otak dia tuh, nk tau aper penyakit dia smpai dia mati".. sekali along ckp "haaa... dorang dh dpt tau dh kan? penyakit dia tuh... penyakit nih la... penyakit 'EHH! EHH!!'... " smbil dia wat dance style MJ. Aku terus gelak!

Korang fhm x aper yg along trying to say? Kalo korang x fhm, meh aku fhmkan. Maksud dia tuh, MJ tuh berpenyakit biler nyanyi ader bunyik2 ehh! ehh! tuh... org lain nyanyi xder plak bunyi centuh, MJ sorang jerkk. so, pd dia, itulah penyakit MJ... aduh la.... macangggg2... huhuhu...

2 comments:

ijad said...

bermacam macam ya...

Al-Qolamun said...

huk alah along..along. sib baik dia tak tingok perubahan MJ dari hitam ke putih..dari hidung cenggituh ke cengginih. Lagi kenuh hang nak reply, mama Watie