Wednesday, October 14, 2009

ceq nk habaq mai...

Arie nih aku MC.. Aku dmm ker? x sihat ker? Meh cni ceq nk habaq mai....

Mlm td right after balik keje, trus g klinik tp bkn aku yg x sihat, tp bwk bb qais g jumpe doc (x snap plak gambanye). Dia dmm+selesema+batuk. cian dia. Merengekkkk jer, cian giler.. doc ckp "ini maknyer kene jage nih", then doc pun kasi MC kat aku mintak aku stay at home dgn bb qais. dia srh aku lap2 bdn nyer utk kurangkan panas bdn bb qais. Aku dh agak doc akan ckp centuh sbb badan bb qais panas sgt2!

Actually, aku x bersedia pun nk absent from work arie nih sbb aku ader keje yg teramatlah urgent nk kene wat pepagi nih.Tp nk wat caner, bak kate my BFF "family must come first". :-)... Nanti aku mintak la colleague aku tlg, (mekasih daun keladi!).

Pg nih aku lalok abis nih sbb mlm nih terpaksa berjaga tgk2kan bb qais. Dia punyer la x selesa.. yelar idung tersumbat, badan panas, batuk lg.. aku betol2 monitor dia.. aku kasi dia ubat, abis dimuntahkan! geli geleman dia nk telan ubat tuh. yelar.. selama nih dok nenen jer kan.. tetiba plak kene telan sumting yg rs strawberry la aper la, mau x geli geleman... pastuh aku bukak sumer baju dia, tgglkan pampers jer, then aku lap2 bdnnyer, aku biar jer dia tido ngan pampers tuh. dlm pd tuh aku berdoa "cepat la siang"... x sanggup aku nk abiskan waktu mlm nih lame2.. Aku dpt lelap kejap2 jer... :-(

Pg nih, bgn jer aku pening2 + sakit paler + sakit tekak + selesema.. haaa.. amikkk... dh mmg kene la dgn aku yg mmg dh dpt MC nih... skunk bb Qais tgh tido (x snap gamba lgikk).. cian dia.. aku nih jer yg xleh nk lelap.. lalok dh nih.... huhuhu...

papepun, windunyer nk g opis.... (skema kan?)

1 comment:

Dancing Pena said...

kau skema?? aku gelak guling2 bukit la wey. hahah..Sorry to hear ur baby tak sihat. cepat2 sembuh mama & baby k.
(tgk farah post gamba baby dia kat FB. sedey dey! show off!)