Thursday, September 10, 2009

Pray for good...

tgh sedap2 tido, hphone aku yg silent mode tuh vibrate.. aku terjaga.. tgk nombor mcm familiar.. tp rs pelik la sbb sape la yg nk carik aku kul 1 pg ni. then aku biar je smpai benti vibrate tu. pastuh vibrate lagi, aku pun angkat la.. sekali dgr suara, mmg aku kenal suara tuh.. suara bofren adik aku (dia kat Johor, adik aku kat bangsar)... aku dh suspen & aku dh bleh agak aper yg dia nk smpaikan kat aku.. nih mesti kes adik aku yg x sihat (confirm x sihat banget, kalo x naper smpai bofren dia nk call aku kan). Biler aku tanyer dia kenapa call, dia kata "k.tie, it's about shila.... dia call sy nangis2.. dia x larat, xleh tido, cirit-birit dh 6 kali dari siang.. mkn pun xleh.. akak bleh tlg g tgk kan x? sy jauh, kalo dekat boleh sy g tgk"... aku dh agak! Adik aku ni plak mmg jenis x suke nk menyusahkan org, especially aku. konon2 aku nih anak dh ramai, so dia xmo tmbh beban aku.. bleh ker korang terima ckp dia tuh? aduiiii...

Actually, ptg td dia ada sms aku.. dia ckp dia pitam kat KL Sentral.. dia g sane nk amik tiket Tren nk balik kg raya nanti.. blom smpai pun, still lam komuter dia pitam.. ader 2 org prihatin bwk dia g klinik kat KL Sentral, but unfortunately klinik tutup (aper punyer klinik ntah). Pastuh dia rileks kat sane smpai dia dh ok sket, dia pun amik teksi n g plak klinik kt umah dia kat area mid valley. doc sane ckp BP dia is very...very..low.... then doc nk kasi drip tp dia xmo, alasan "nanti sy flat, xder org nk amik".. aper laaa... aku nih kakaknyer masih idup lagi.. iskkk... adik..adikkk....

Memula aku plan nk amik dia mlm ni dtg lepak umah aku, then sok pg nk bawak dia g spital ampang for further check-up. Tp dia kata dia ok.. (nyesal aku percaya ckp dia).. Before this, last friday, aku dh bwk dia g spital ampang, sbb dia demam + pening + sakit tekak (smpai xleh ckp) + Batuk + selesema.. haa.. tuh kan simptom penyakit yg korang sendiri tau kan.. aku xmola sebut.. ngeri! tp biler dh smpai hospital, lps wat saringan siap dgn blood test bagai.. doc confirmed yg itu demam biasa... hmmmm.... ader 2 perasaan aku waktu tuh, first LEGA.. sbb dia free.. 2nd TERKULAT2.. aku terkulat2 dgn confirmation doc, aku x yakin dgn test result.. sbb biler tgk muka adik aku, pucat abisssssssss! mmm... but as long as the result is there, aku pun senyap je la... tp doc ader pesan, lepas 3 hari, if not ok or become worst, adik aku kene g balik spital for another check-up. Tp aku dok tanyer dia ok jer.. last aku tanyer semlm.. tup2 arie nih cenih la pulokkk! haiii.. adiik..adiikkkkkk...

So, skunk nih.. aku tgh tggu call dr hubby aku. dia g amik adik aku dari bangsar n bawak dia straight g spital for further check-up.. aku terpaksa susahkan hubby aku (wpun dia ckp x susah lgsg..) kuar g amik adik aku kul 1.30 pg ni. Aku berdoa sgt2 yg adik aku is FREE again... sbb per, td lps bofren dia call aku, aku call dia.. suara dia mmg worst.. x kuar suara.. she's too weak!.. aduh la.. but when i asked her n ajk g spital, dia just ckp "xper", "ok".. biler aku pass je phone kat hubby aku, aku dgr hubby aku ckp "dh, hang siap baju2 hang, abg kamal p amik sekarang.." So, skunk aku tgh tggu la nih... So, korang doa2kan la ekkk... aku bkn aper, aku takut... takut sgt2 kalo ader sumting bad happen kat dia.. dia sakit, aku pun akan rs sakit.. yelar... adik aku tuh... nanti aku update aper result dia k..

"Ya Allah... lindungilah adik aku dari sebarang penyakit yg tidak diingini n berikanlah dia kekuatan utk menempuh dugaanMu ya Allahhhhh.. amin"

1 comment:

Dancing Pena said...

aduh....aku pun tak suka kalau dah low BP nih.