Sunday, September 13, 2009

An Updates..

Salam...

Dh nk masuk 4 hari, aku janji nk update, skunk br dpt update psl sinopsis adik aku tuh. Dipendekkan citer, result blood test dia ok.. lps abis drip sumer, hubby aku bwk dia balik umah. Dia lepak kt umah aku 2 hari (MC). Tpkan aku pelik tau, wpun doc confirmkan sumer ok, tp dia still x sihat2, smpai la ke hari ni. demam, muntah2, cirit-birit, pening... mmm... sian aku tgk dia kene telan ubat2 yg berkoyan2 doc kasi. Tp tahap kesihatannyer x ok pun...

B4 kitaorg amik dia dtg umah, dia ader g jumpe husband sorang akak kt tmpt keje dia, husband akak ni ala2 bomoh la gitu. Dorang watkan air penawar utk adik aku ni. Tp aku bkn nk citer psl air penawar tuh tau, aku nk citer yg akak tuh call adik aku arie jumaat lps (last day dia MC kt umah aku).. dia bgtau yg husband dia kata ader sorang pompuan tgh 'aim' adik aku, bkn manusia tp org BUNIAN! Sbb tuh la dia selalu sakit n x sihat2.. Astaghfirullahhhh.. aku tersentak weyyy... Tp xder plak husband akak tu bgtau  aper maksud "aim" tuh.. akak tuh bgtau yg husband dia dpt mesej tuh biler dia bgn dari tido.. wallahualam.. So, husband akak tuh mintak akak tuh call adik aku, dia srh adik aku g jumpe dia utk berubat. Tp adik aku refused. Dia kata segan. (I dun know what does it mean by "segan", malas ka malu.. aku pun x sure). Tp mak aku kat kg mmg encourage dia p berubat ngan husband akak tuh, kata mak aku.. "ikhtiaq p la.. bkn salah".. Tp adik aku refused. smpai ke hari ni dia x p jumpe husband akak tuh. Mmm.. aper pendapat korang ek? aku no komen la.. aku btol2 x reti kalo dh masuk bab berubat cara cenih.. x biasa involved. Tp adik aku mmg x sihat lg la... Mati akai la cheq!

Korang pk2 kan la ek.. aku mmg mati akai ni... Tp aku ada gak bg idea kt adik aku supaya g wat appointment ngan pakar. Tp dia xmo gak.. eeeiiii... ketegaq aiihhhh! Susah sggh.. xpa la.. dh dia xmo, nk wat caner.. cume aku igtkan dia jgn diam kalo sakit.. tuh je la yg aku leh pesan kt dia.. selain pada tuh, just pray for good....

1 comment:

Dancing Pena said...

ha...bunian dok suka nih susah dah. hik hik hik